Veel verschillende CV ketels beschikbaar

ketel cvNu het zomer is en buiten lekker warm is, denken niet veel mensen aan het vervangen van hun CV ketel. Misschien is dat ook eigenlijk wel logisch. Toch wordt de ketel ook in de winter gebruikt. Daar staat u wellicht niet zo bij stil, maar als u onder de douche stapt of een bad neemt zal het water doorgaans ook door de ketel opgewarmd worden, mits u natuurlijk een boiler heeft. Dan verloopt de opwarming van het water vaak middels elektriciteit.

Als uw CV ketel al wat verouderd is, dan kan het toch wel interessant zijn om deze te vervangen voor een nieuwe model. Zo kunt u tot wel 109% rendement met een condensatieketel behalen. Zeker ook in de zomer is het interessant om de ketel te vervangen voor een verbeterd model. In de zomer hebben de installatiebedrijven die de ketels leveren het namelijk vaak wat rustiger dan in de winter. Dit heeft voor u een voordeel. U kunt dan in alle rust de ketels met elkaar vergelijken en een keuze maken. Ook zijn er vaak aanbiedingen in de zomer.

Goede korting bemachtigen voor uw nieuwe ketel

Zo kunt u er ook nog financieel van profiteren. Dat maakt het ook interessant. Ook gaan ketels vaker stuk in de winter, als u zich dan in een positie bevindt waarbij de ketel vervangen moet worden is er vaak haast bij. En bij haast neemt u vaak beslissingen die u wellicht anders niet gemaakt zou hebben. U kiest dan bijvoorbeeld voor een duurdere ketel omdat die enkel nog beschikbaar is. In de kou zitten is natuurlijk niks.

Overstappen op een nieuwe ketel heeft ook nog het voordeel dat de nieuwe techniek vaak een stuk zuiniger in het verbruik is. Zo heeft u dus minder energie of gas nodig om uw woning te verwarmen. Dit scheelt op de energiefactuur. En dat kan flink oplopen. De nieuwe HR ketels hebben een rendement tot wel 109%, wat ervoor zorgt dat uw verbruik behoorlijk zal gaan teruglopen.