Het plaatsen van een airconditioning unit is het overwegen waard

De zomer is inmiddels achter de rug. En het was zeker een warme zomer. Veel mensen hebben met de gedachte gespeeld om een airconditioning te plaatsen in de woning, bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Zou het niet prettig zijn om in een koele kamer te gaan slapen in hartje zomer? Geen plakkende lakens meer en geen zwetend wakker worden in het midden van de nacht. Airconditioning laten plaatsen is natuurlijk een investering.

Er zijn zogenaamde mobiele airco’s, welke overal in huis geplaatst kunnen worden. Deze zijn vaak relatief voordelig in aanschaf, maar het nadeel is wel dat ze doorgaans wat minder goed koelen. Ze hebben vaak een slang, welke naar buiten moet worden geplaatst en dit is niet ideaal.

Vaste airco plaatsen in huis

vaste aircoEen vaste airco plaatsen (ook wel wandmodel genoemd) geeft vaak een veel beter resultaat. Er komt een buitendeel aan de buitenkant van de woning. U heeft deze units van wel eens gezien aan de buitenkant van een woning of gebouw.

Dit deel zorgt ervoor dat warmte wordt afgevoerd. Daarnaast is er ook een binnendeel. Deze worden meestal tegen de muur bevestigd en blazen de gekoelde lucht, of de opgewarmde lucht, naar binnen in de kamer. Veel mensen vergeten namelijk dat een airconditioning ook kan verwarmen. Handig voor in de winter. Met de bijgeleverde afstandbediening kan de temperatuur in de ruimte worden ingesteld.

Het is daarnaast ook mogelijk om met 1 buitendeel 2 binnendelen aan te sluiten. Hier zijn speciale modellen voor beschikbaar. Handig voor als u bijvoorbeeld zowel in de woonkamer als in de slaapkamer airconditioning wilt plaatsen.

Stroomkosten airconditioning

Bij veel mensen staat de airco bekend als een stroomvreter. En alhoewel het koelen en verwarmen zeker stroom verbruikt, is het tegenwoordig door moderne techniek een stuk minder dan vroeger. Ook in een woning die energiebewust omgaat met energie kan gerust een airco geplaatst worden. Op de websites die deze apparaten aanbieden staat vaak het stroomverbruik ook aangegeven. Dit kan uiteraard per merk en model verschillen. Het kan dus zeker lonen om hier eens een vergelijking mee te maken.