Combineer een zuinige CV ketel met een zonneboiler

Een nieuwe CV ketel aanschaffen is niet iets dat u zomaar doet natuurlijk. Misschien komt het voort uit een defect, er is dan haast bij. Wist u dat er tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar gebruik gemaakt wordt van de condensatieketel? Dit is tegenwoordig namelijk de standaard. Deze ketels zijn zeer zuinig, ze worden ook wel HR ketels genoemd. Vanuit de EU zijn er regels opgesteld om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Alle nieuw verkochte ketels zijn dan ook HR ketels en hebben hierdoor een stuk hoger rendement. Zeker interessant dus. Er is natuurlijk nog wel verschil tussen de verschillende merken en modellen. Er worden door bepaalde organisaties testen gedaan en de uitslagen daarvan zijn bijvoorbeeld online te raadplegen.

Zonneboiler helpt energie rekening nog verder te drukken

zonne-energieMet een zonneboilercombi is er veel mogelijk om nog extra te besparen. Deze apparaten worden op het dak geplaatst en worden nog wel eens verward met zonnepanelen. Alhoewel ze er een beetje op lijken, hebben beide een compleet ander doel. De zonneboiler heeft als doel om warm water te creëren wat vervolgens gebruikt kan worden wanneer hier vraag naar is. Bijvoorbeeld als iemand in het gezin een warme douche wil doen of in bad wil.

Zodoende kan er dus bespaard worden. Met zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt, wat natuurlijk ook voor een flinke besparing kan zorgen met iets totaal anders is. De zonneboiler zoals zoals u wellicht begrijpt niet altijd volledig werken. Er moet wel voldoende zon zijn. Als dit niet het geval is, dan springt de CV ketel bij en warmt het water verder op. Zo heeft u over het algemeen toch nog een grotere besparing dan wanneer de CV ketel die in zijn eentje zou doen. Het is in veel gevallen dan ook interessant.