Betalingstermijn van facturen steeds vaker genegeerd door bouwbedrijven

werkluiVeel ondernemingen en bedrijven werken nog steeds volgens de methode, eerst diensten afleveren volgende de gemaakte afspraken en daarna via een factuur betalen. Zo gaat het al jaren. Neem als voorbeeld ondernemers die werkzaam zijn in de bouw, in sommige gevallen zelfstandigen.

De werklui laten zich inhuren door mensen voor een klus en voeren de werkzaamheden netjes uit. Zodra dit is afgerond wordt de factuur opgemaakt, vaak op basis van de gewerkte uren + het gebruikte materiaal voor de klus. U als afnemer dient binnen de termijn de rekening voldaan te hebben aan het bedrijf. Het is niet alleen noodzakelijk, het is ook wel zo netjes. Vindt u ook niet? In deze tijd denkt helaas niet iedereen er zo gemakkelijk over. Facturen blijven dan ook vaak ook staan.

De problemen die hierdoor ontstaan

Deze bedrijven welke nog openstaande posten hebben, moeten natuurlijk ook gewoon hun mensen salaris betalen. Deze mensen willen ook einde van hun maand ook graag hun centjes bijgeschreven zien worden op de rekening. Daarnaast heeft een bedrijf natuurlijk ook nog andere kosten te maken, welke ook op tijd voldaan moeten worden. Als klanten te laat betalen kunnen deze zaken in het gedrang komen. De oplossing die hier vaak voor gebruikt wordt is een professioneel incassobureau inschakelen, dat in naam van het bedrijf de debiteuren benaderd en zorgt dat rekeningen betaald worden.

De incasso wordt vaak uit handen gegeven

Veel ondernemingen geven de incasso uit handen aan een incassobureau. Incasso zorgt dat de ZZP’ers of ondernemingen zelf niet achter hun centen aan hoeven te gaan. Daar gaat namelijk vaak veel tijd in zitten. Tijd die beter benut kan worden aan het bedienen van goed betalende klanten, of het aantrekken van nieuwe business. Het bureau heeft recht op deze extra kosten, deze moet u zelf te afrekenen. Wettelijk is vastgelegd welke tarieven hier voor gerekend mogen worden. U draait op voor de kosten voor incasso, niet het bedrijf dat gewoon volgens de afspraken geleverd heeft. Wilt u deze bijkomende kosten voorkomen, betaal dan gewoon de rekening volgens de betalingstermijn. Mocht u trouwens een rekening niet kunnen betalen om wat voor reden dan ook, voorkom extra kosten dan en blijf communiceren met het bedrijf. Mogelijk kan er een regeling getroffen worden, zodat bijkomende kosten niet hoeven op te treden.